IBC

har indledningsvist afdækket det omkringliggende "landskab" af aktører, som praktikcentret opererer i. Elever tager ikke altid den lige vej fra grundforløb til praktikaftale(r) og måske via SKP.
Praktikcentret, der sætter eleven i centrum, har ambition om at følge og støtte eleven tæt: I SKP og diverse praktikaftaler, men også hos arbejdsmarkedets vejledningsaktører, hen til en midlertidig anden uddannelsesinstitution, eller endda ved omvalg til en helt anden uddannelse. Det forudsætter en åben dialog mellem de involverede aktører, således at en oparbejdet nærhed til elevens livssituation kan fortsætte hele vejen igennem.
Aktørerne er typisk:
- Kontaktlærer/mentor på grundforløb
- Elevvejleder i SKP (instruktør)
- Kontaktlærer/mentor på hovedforløb
Praktikansvarlige i virksomheder - Kontaktpersoner på andre uddannelsesinstitutioner
- Evt. nøglepersoner på Jobcenter eller UU-vejledning
- Evt. kontaktpersoner hos sociale myndigheder eller institutioner
Download grafisk oversigt (nov. 12).
Relationerne til disse aktører skaber øget synlighed eleven ved både valg af ungdomsuddannelse, undervejs i uddannelsen og ved afslutning på ungdomsuddannelsen (grundforløb).
Der sikres en optimal opstart på praktikcentret, sparring undervejs ved frafald/omvalg og tænkepauser, samt ved evt. udmeldelse. Succeshistorier dokumenterer, at man op sigt sparer tid, samt opnår øget tryghed for elever såvel som aktører. Dokumentation ved EMMA vurderinger er undervejs.
Problematikker, der måtte konstateres indtil videre omhandler:
- Tavshedspligt
- Skiftende medarbejdere ved aktører
- Opfølgning
- "Logik" vs. jura
Status nov. 12, projektleder:
"Praktikcentret har indtil videre kun enkeltstående berøringer til nogle af aktørerne, men for de nærmeste aktører er centret nået til erkendelsen af, at konceptet bliver DEN måde, aktørerne kommer til at samarbejde på fremadrettet.
Jobcentrene er allerede nu en gevinst i mange sammenhænge. LUU er den største udfordring at involvere. De nye procedurer er komplekse at formidle og forstå."