Praktikpladscentre
Praktikpladsmanglen er et tilbagevendende problem. Derfor er praktikperioder i elevens uddannelse nu tænkt anderledes. Erhvervsskoler har forsøgsvist fået rollen som organisatorer for hele elevens hovedforløb – de såkaldte ”praktikpladscentre”.

Landsdækkende har 21 projekter satset på at oprette og koordinere klynger af virksomheder, hvor hver enkelt virksomhed kan dække en del af elevens uddannelse. Kombinationen af de forskellige aftaleformer - delaftale, kort aftale, restlære - organiseres af skolen under hensyn til den enkelte elevs faglige og personlige udvikling.

Skolepraktikken indgår samtidigt som et element i de praktikperioder, hvor virksomheder ikke kan træde til. Virksomhedsforlagt undervisning inddrages, oftest som et springbræt til en af de andre aftaleformer eller til dækning af praktikmål, der ikke ellers kan opfyldes. Desuden fungerer skolepraktik som ramme om intensiv elevvejledning.

Tværgående resultater omkring organisering og drift af praktikpladscentre er tilgængelige via menuen til højre. Redigeringen vil være afsluttet pr. marts 2013.

     

praktikpladscentre