Filmtemaer som inspiration på Hanebjerg Skole
De store elever på Hanebjerg Skole i Brødeskov kan nu glæde sig over, at deres gangarealer er blevet udsmykket som en glad væg med inspiration og temaer og replikker fra filmens verden.

Udført af: Marianne & Sofie
     

 Dansende silhuetter som en glad væg i Lynge
Hos Lynge Dans havde de en meget kedelig endevæg, som de gerne ville have forskønnet og give inspiration til de mange unge, som går til dans. SKP-lærling Mira tog fat i rulle og pensel og resultatet har skabt en meget positiv opmærksomhed blandt brugerne - se selv:


     

 Hvor der spilles skal der males i SFO Solhøj
I SFO Solhøj i Hillerød har de et meget populært rum på 1. sal, hvor der bliver spillet bordfodbold.Det var oplægget til SKP-bygningsmaler Sofie, som med hjælp fra Tanja fik udført denne fine væg


     

 Eventyr og riddere er i høj kurs i børnehuset Stjernen
I børnehuset Stjernen i Skævinge, var børnene meget glade for eventyr, og specielt riddere, prinsesser og drager. Herefter fik projekt en glad væg kunstnerisk frihed til at udvikle motiv og male væggen som I ser det flotte resultat af her:


 

Design og udførelse af: Marianne og Sofie
     

 Fugleskydnings- og forskønnelses selskab får flotte dekorationer
I Korsør er der et Fugleskydnings- og forskønnelses selskab som har til huse i Korsør Lystskov og stedet kaldes for Sommerlyst. Her har projekt glad væg i samarbejde med en lokal malermester stået for udsmykning og dekorationer af dette smukke rum.

Udført af: Laila Hansen, Cecilie Sørensen, Karina Dinesen, Kristina Dinesen & Rikke Bøhnke
     

 Kirkens Korshærs Varmestue får en flot væg
I Skælskør har Kirkens Korshær en varmestue med udeområde, hvor de godt ville have udsmykket en mur. Opgaven blev løst ved, at der blev malet på tre plader, som blev skruet fat i væggen.

Udført af: Irene, Casper & Karina

     

 Middelalder som inspiration til den glade væg
I Brøndby ved København er der en gammel middelalderkirke, som trængte til at få lavet en udsmykning af deres korvæg. Projektet blev udført i samarbejde med billedkunstner Helle Sheffmann.


     

 Vinduesdekoration i svømmehallen
Projekt en glad væg blev til en flot vinduesdekoration i svømmehallen i Korsør. Se en flot omtale af projektet i den lokale avis "Sjællandske".Udført af: Louise & Camilla
     

 Søspejderne går til søs med en glad væg
Orø's søspejdere havde ønsket sig en glad væg og det fik det - Det skulle selvfølgelig forestille noget med havet og det man måske kan være heldig eller uheldig at møde, når man sejler.     

 Børnehaven Nordbyen rummer mange nationaliteter
En glad væg blev i Norbyens børnehave til både en jordklode med flag fra de lande hvor børnene eller deres familier oprindeligt stammer fra. Derudover blev der mulighed for at lave dekorationer over dørene til stuerne.

     

 Broadway og den glade væg i Kino Mørkøv
Med inspiration fra USA, New York og ikke mindst Broadway er der blevet skabt en meget flot væg i operatørrummet i den lokale biograf i Mørkøv.

Malet af: Michella, Pernille & Anja
     

 Dyremotiver til Må Godt Land
I Københavns Kommune har de en integreret institution med et lidt specielt navn - den kalder sig for MåGodtLand - og de havde ønsket sig nogle dyremotiver som en udsmykning på deres trappeareal.
'

Udført af: Martin, Nikita & Kristina
     

 En glad væg til Spillestedet
I Korsør har de et kulturhus - et spillested, som har fået lavet nogle flotte dekorationer som en del af projekt en glad væg.

Udført af: Nadja, Marlene, Belinda & Louise
     

 Scenen er sat i Vommevad
I Vommevad forsamlingshus ved Regstrup har de fået hjælp af den glade væg til at få dekoreret deres sceneområde i forsamlingshuset.


     

 Den glade væg er gået under Jorden
I kældergangene, som forbinder de forskellige afdelinger under jorden på Slagelse Sygehus har de fået dekoreret nogle af deres gangarealer - til stor glæde for patienterne, som bliver transporteret fra afdeling til afdeling - under jorden.

Malet af: Marlene, Karina, Christina, Nadja, Irene & Karina
     

 En jungle og noget med musik i
På Søborg Skole ved København har de fået to vægge. Den ene væg har junglen som inspiration og den anden væg er en musikalsk væg.


Udført af: Design: Jenni & Anine, Montage: Nikiti & Jenni, Malet: Martin & Catrine.
     

 En smuk dekoration på Slagelse Sygehus
På kirugisk afdeling i Slagelse Sygehus havde de en trappeopgang som de gerne ville have forskønnet - og det fik de via en glad væg.

Malet af: Marlene Lund & Karina Dinesen
     

 I Ganløse kan de lege og regne
I Ganløse SFO ønskede de silhuetter af legende og aktive børn kombineret med  regnestykker - og det fik de, som en del af projekt en glad væg.


Malet af: Amanda & Mira
     

 Snurre Snup i Skytteforeningen
I Holbæk Skytteforening har de ladet sig inspirere af en kendt tegneseriefigur i deres valg af motiv til den glade væg.
     

 I Slotsbjergby er det børnene som er designere
I Daginstitutionen i Slotsbjergby har børnene tegnet nogle tegninger af huse - og det er disse tegninger som har dannet grundlaget for de motiver som den glade er udsmykket efter.

Malet af: Karina Dineste
     

 Den Triale klub får sig en væg
I Vipperød ved Holbæk har den triale klub fået en flot væg. Klubben har til huse i den gamle kaserne og er en lagerbygning som i dag ejes af Holbæk Kommune.
Malet af: Pernille Rasmussen, Brian Hansen & Line Hansen
     

 Folie og udsmykning af væg i Flakkebjerg

I kantinen på Århus Universitetes afdeling i Flakkebjerg blev en glad væg både til en foliedekoration af vinduerne og til 6 flotte udsmykninger på væggen.

Udført af: Design og idéoplæg: Helle Sheffmann. Folie udført af skilteteknikerelever fra TEC-SKP og væggen er udsmykket af Kathrine

     

 Verdens oprindelse som en glad væg
På Karrebæk skole i Karrebæksminde har de fået udført 3 vægge. Den ene er 26 meter lang og temaerne er: Verdens oprindelse, tidsalderen og Verden i dag.Malet af: Belinda, Christina, Frederik, Sabine, Anna, Simon & Kristina K
     

 Skolehjemmet i Næstved er med i projekt glad væg
Skolehjemmet i Næstved har været heldige og har fået udført 4 flotte vægge.

Malet af: Camilla, Karoline, Kristine, Frederik & Malene
     

 Skolehjemmet i Haslev får en glad væg
På skolehjemmet i Haslev har de fået malet to flotte glade vægge.

Malet af: Patrick, Simon, Pernille & Vigdis
     

 Forårstræ på Cafeen
På cafeen i Malervænget i Næstved tilbyder de god mad til bl.a. chauffører som er på efteruddannlese - og nu med udsigt til et smukt træ.Malet af: Julie og Pernille
     

 Den kommunale forsyning får en glad væg
Den kommunele forsyning i Næstved har også fået glæde af projekt den glade væg. Bl.a med en smuk vandhane og et diagram.


Væggene er udført af Julie, Karoline og Steffen
     

 Så er der dømt spil
I Holbæk Badmintonklub havde de et stort ønske om at få en glad væg - og det må man sige, at de har fået. Her er det tegneseriefigurer, der er malet som inspiration til klubbens medlemmer.
     

 En glad væg til træningscentret
Stenhus Centret i Holbæk er et ældrecenter, hvor de har et træningscenter, som de gerne ville have udsmykket. Personale har valgt motivet.

 


     

 På eventyr i den glade væg
I Sophienborg Børnehus, en børnehave der gør det i eventyr og dette tema skulle den glade væg gerne bære præg af.Det var Mira og Sofie der fik opgaven og de startede med at finde relevante motiver, og vise dem på væggen, så personale og børn i børnehuset fik mulighed tage stilling. Der blev der plads til 5 eventyr: Klods Hans, Den Grimme Ælling, De Tre Bukke Bruse Rødhætte samt Hans Og Grethe     

 Blodbanken får flere smukke glade vægge
På sygehuset i Slagelse, ved blodbanken på det medicinske ambulatorium ville de gerne have dekoreret deres facade og indgang.

Sådan ser det ud indefra
     

 Afrikansk inspiration til den glade væg
Emnet til dekorationen blev afrikanske masker. Magleby Skolecenter havde på et tidspunkt 2 afrikanske kunstrne, til at undervise eleverne på skolen.


 
Maskerne er optegnet og malet af Laila Hansen og Cecillie Sørensen, i samarbejde med malermester Helle Lemvig fra Fjenneslev.

     

 En glad væg til logen
I logen i Korsør havde de brug for at deres toiletter fik en opfriskning

Arbejdet er udført af Cecillie, Karina, Kathrine, Zandia

     

 Små dyr til Børnegården

I puderummet i Børnegården i Høng blev den glade væg til dekorationer med små insekter.Det er Kathrine og Karina som har udført tegningerne

     

 I Børnehavehuset kan de godt li' dyr
I Børnehavehuset, Hvidovregade i Hvidovre har de fået udsmykkedet deres indgangsparti med en glad gang.
     

 En glad væg til ejerforeningen
I ejerforeningen i Willemosegade på Østerbro i København har de fået en glad væg i deres gangareal mellem gaden og gården.
     

 En glad væg skal sættes op på gavlen
Væggen er lavet på to plader som skal hænge på en gavl på institutionen Kikhøj i Holbæk.Kikhøj er et specialiseret og individualiseret bo- og aflastningstilbud for udviklingshæmmede børn, unge og voksne.Kunsten på pladerne er tegnet af en medarbejder på Kikhøj, så de har selv bestemt hvad der skulle laves,og har selv doneret alle materialerne.     

 Former og figurer i ministeriets børnehave
I ministeriets børnehave blev en glad væg til smukke streger, former og figurer, som blev malet i et gangareal
     

 Glade dyr i vuggestuen
I vuggestuen Hagested har de fået en glad væg.Væggen er lavet ud fra børnesange med dyr, så de ansatte kan pege på dyrene når de synge sange. Ungerne har virkelig taget væggen til selv.Der var en udfordring at udføre væggen for der sidder nemlig et klapbord, som de slår ned når de skal spise, så væggen og undersiden af bordet er malet ens.(en god detalje). De elever der har lavet væggen er Marie Nielsen, Line Hansen og Maung Phue.     

 Kirkens Korshær får en væg
I Korsør har Kirkens Korshær en systue, som nu har fået en glad væg
     

 En glad væg til gårdlauget
I Ringstedgade på Østerbro er der et gårdlaug. De ville gerne have en glad væg i deres gangarealer mellem gaden og gården - og det fik de.


     

 Filipskolen får fisk i vandet
På Filipskolen på Amager har de fået en flot væg. Motivet som blev valgt består af Fisk.Væggen er udført af SKP-bygningsmaler Line og SKP-skiltetekniker Hans Christian Andreassen og Theis Rubenkamp. 
     

 Stom P på vaskeriet
I boligforeningen Torvegården i Herlev ved Købehavn har de et fællesvaskeri, som nu har været så heldige at få malet en glad væg med Storm P citater.
     

 Arildsgård får en dansende væg
Arildsgård, beliggende i Tingbjerg, Brønshøj er et dagbehandlingstilbud i Københavns Kommune. Her tilbydes undervisning for børn, der har behov for et tilbud med fokus på individuelle undervisningsplaner og et planlagt og indholdsrigt fritidstilbud.


     

 Sorgenfriskolen - et godt sted at lære
På Sorgenfriskolen har skolens elever selv tegnet motiverne til den glade væg.


Det er SKP- skilteteknikerelever, som har projekteret elevernes tegninger op i stor størrelse på væggen.

     

 Træningscenter for ældre får en regnbue

I Holbæk er der er træningscenter for ældre medborgere. De havde ønsket at få en glad væg og de har selv valgt motivet.

Nu er der noget smukt at se på under træningen

     

 En glad væg i biografen
Den glade væg er lavet i Mørkøv Kino, som er opført 1947, En lille biograf , der er kørende på frivillig basis. Udover almindelig. biograf, har de også seniorbio, skolebio og børnebio.


Eleverne har valgt at lave motiverne i silhuet, som forestiller gamle kendinge indenfor filmbranchen. Marylin Monroe og Charles Chaplin, omringet af sommerfugle og en enkel filmrulle. Deltagende elever er,  Sebrina Martins, Pernille Christensen, Siri Gry Christensen, Anja Møller og Michella Granno. 


     

 Dyremotiver i Melbylejren
Melbylejren er blevet overtaget af en gruppe ildsjæle der hedder Melbylejrens venner. De er i gang med, at lave lejren om til et lokalt samlingspunkt for byens borgere, og alt sker ved frivilligt arbejde. De har to bygninger som skal bruges til forskellige arrangementer af byens foreninger m.m.  Væggen de ønskede at få malet, var en endevæg i et af forsamlingshusene og ønsket var et motiv der ledte tankerne hen på skydeterrænet der er ved Melbylejren. 


 SKP eleverne fik oplyst at motivet skulle vise naturen og dyrelivet ved skydeterrænet, men her ud over havde de frie hænder. Væggen skulle dog grundes inden natur og dyr kunne gøre deres indtog.Opgaven blev udført af Therese og Pernille. Alice der er formand for foreningen, har sørget for at projektet er blevet omtalt i lokalaviserne og hun har fortalt at det har været en fin proces og det er blevet en rigtigt flot og hyggelig Glad væg.


     

 VUC i Kalundborg får farver
På VUC i Kalundborg, som er en skole for voksne, har de fået udsmykket deres gangarealer med flotte farverige motiver og en trappeopgang har også fået flotte farver.Elever der har medvirket til de glade vægge er Kirsti Lundgreen, Hussein Issa, Emrah Isma, Kathrine Therese Nielsen, Thomas Hannibal Jensen.


     

 Forsamlingshuset får en glad væg
En glad væg var bestilt af bestyrelsen i Herstedøster Forsamlingshus. Opgaven er udført i samarbejde mellem SKP-skiltetekniker og SKP-bygningsmaler. Bestyrelsen udarbejdede en konkurrence, hvor temaet var ”Vestskoven”. 5 skilteelever kom med deres personlige bud på, hvordan væggen bag scenen i forsamlingshuset kunne udsmykkes. Der blev udtrukket en ”vinder” og det er det flotte motiv som ses i baggrunden.


Ved indvielsen i forsamlingshuset tirsdag den 14. august uddelte bestyrelsen gaver og præmier til de medvirkende. 1 præmien var således på kr. 1000, -, 2. præmien på kr. 500,- og 3. præmien på kr. 250,- På billedet fra venstre ses Peter (3 præmie), Denise, Jenni (1. præmie) og Anine (2. præmie). Derudover har SKP-bygningsmalerne: Katrine, Monica, Sofie og Jesper medvirket i projektet.
     

 Tømrer og Murer får glade vægge
På Københavns Tekniske Skole er der blevet malet to glade vægge - en til murerne og en til tømrerne.
     

 En glad mur i Løvegade
I Løvegade i Slagelse er en glad væg blevet til en glad mur. Nu har Kirkens Korshær butik noget flot at se på - og det samme har de forbipasserende.Se omtale af projektet i lokalavisen
     

 Nu er der farver i Mændenes Hjem
I herberget Mændenes Hjem i København har projekt - den glade væg udsmykket to vægge i to værelser. Der var en spændende og udfordrende opgave for lærlingene, bl.a. fordi lokalerne skulle istandsættes fra bunden før der kunne males.Det er Nita Senning Larsen og Arben Ademi der har malet de glade vægge


     

 En glad væg i statsfængslet
I Jyderup Statsfængsel har de fået en glad væg
Det er Maria Boje, Kathrine Nielsen, Trine Nielsen og Jannick Green Hansen der har udført malerarbejdet.


     

 Artikel i HillerødPosten den 16. maj 2012
Der er blevet slået to fluer med ét smæk mange steder i Hillerød de sidste måneder. 
Her har malerlærlinge nemlig fået sig lidt ekstra erfaring med penslerne – samtidig
med at et kommunalt lokale har fået ”en glad væg” med et farverigt vægmaleri.Flere vuggestuer, skoler og en hundeklub har fået dekoreret væggene – og nu er også 
Plejecenter Skanselyet hoppet med på ideen.Her har to malerlærlinge fra Erhvervscenteret
Nordsjælland malet en velkomstvæg, som understreger plejecentrets vision: Skanselyet skal være et attraktivt sted at Bo, Leve, Arbejde og Dø - 
bogstaverne B.L.A.D.Eleverne har malet en ældre kvinde og mand på en bænk omkranset af
æbletræer.Ideen er ifølge plejecentret, at æbletræet vokser op, det får blade, det får æbler, æblerne modnes,falder til jorden, rådner og forgår. ”Æbletræet har grene, der strækker sig mod lyset. Det har rødder,der forankrer sig i jorden. Det har ru bark - en god måde at sætte et billede på livet fra fødsel til død,” lyder det fra plejecenterleder Lone Kofoed.Cirka 100 vægge på Sjælland bliver dekoreret af malerlærlinge i forbindelse med projektet ”en glad væg”.
     

 Nu er det lidt sjovere at vente på bussen i Sigrid Undset skolen i Kalundborg
Sigrid Undset skolen er en skole for børn med specielle behov,  og som har behov for vidtgående specialundervisning.  Sigrid Undset, Nobelprismodtager og forfatter og født 1882 i Kalundborg, er stifteren af skolen. Den glade væg er malet i Tulla, som er et af skolens specialbygninger /”fritidshjem” med elever fra børneskolen.  Et sted fuld af leben. Børnene ankommer og venter på fx. bussen inden de skal hjem, ved den glade væg.  derfor har de netop valgt denne afd./bygning. Elever som har malet væggen er: 

Trine Nielsen, Emrah Isma, Susanne Fernbo og Jannick Hansen. 
     

 VUC Holbæk har fået deres eget GenreUnivers på en glad væg
SKP eleverne har lavet Genreuniverset, som VUC skal bruge til deres danskundervisning,  
den blev taget i brug 1 time efter at de var færdige. Sigtet med GenreUniverset er at gøre det nemmere for eleverne at skaffe sig overblik over genrernes relationer, funktioner og særlige kendetegn. GenreUniverset er bygget op som et univers af galakser, der repræsenterer hver sin overgenre.  Der har været 3 elever med inde over opgaven:
 Maung Win Lah Phue.
 Pernille Madsen.
 Angelica Lauritzen.
     

 Børnehjemmet Solliden får en 22 meter glad mur
Solliden børnehjem ligger på Kjærstrupvej 56 i Valby.
Det blev bygget og indrettet til et privat børnehjem i 1939 med plads til 20 børn.En trist og kedelig grå væg på legepladsen har forvandlet sig til en "have" af farver som spreder god stemning over hele gården.Læs mere om Solliden børnehjem her

Muren blev lavet af Skilteteknikker :
Anine Mikkelsen
Nanna Larsen
Ronni Johansen
Denise Jensen
 
Bygningsmalere:
Katrine C Dreyer
Katrine Strange
     

 Bevægelse og farver på gangen

Ådalens skole i Frederikssund har fået en glad væg. Skolens motto er, at de er en skole i bevægelse, så motivet måtte gerne understøtte dette. Der var tale om en lang og lidt kedelig gang i forbindelse med nogle klasserværelse. Det var udskolingen der havde til huse på gangen, og klassetrinene steg jo længere man bevægede sig ned ad den.

 Det var derfor skolens ønske, at elevernes udvikling kunne ses på væggens figurere og skolen valgte selv farverne. Det var SKP-malerlærlingene Mira Culmsee og Sarah V. Reinholdtsen der malede væggen til Ådalens store tilfredshed og silhuetterne er lavet så størrelse og aktivitet følger elevernes alder, nøjagtigt som det var ønsket.

     

 Farver og figuer på skolens gangareal

På Falkenborgskolen i Frederikssund havde de en lang gang ved deres børnehaveklasser. Som det fremgår af billedet var væggen tidligere hvid og kun dekoreret med nogle meget gamle biologiplakater. Skolens ønske var at disse plakater skulle i kælderen og væggen skulle være lidt mere farverig og glad.

Væggen blev malet af Simone Rettig og Pernille Petersen med god hjælp fra Christine Jacobsen. Det var også dem der valgte figurerne, men farvene blev bestemt af skolen. Vores evne som fotograf er desværre ikke lige så gode elevernes evne til at male, så derfor yder dette billede ikke væggen retfærdighed, men flot det blev den.

 

     

 En sansevæg som en glad væg

Guldregn er en specialbørnehave i Valby ved København. I børnenes træningsrum ønskede de, at den glade væg også skulle inspirere og stimulere børnene på andre måder end den visuelle.

Derfor indeholder sansevæggen også materialer af stof, tæpper, klokker, bolde med forskellig fyld og folieblindskrift. Væggen er udarbejdet af SKP-skilteteknikerlærlingene: Anine Mikkelsen og Camilla Rohrberg og SKP-bygningsmaler Katrine Strange

     

 Den glade væg, en middagslur og stjernehimlen

I Humlebæk Børnehave havde de en særlig opgave som vi skulle løse. Børnehaven har et soveafsnit, hvor de ønskede nogle rolige motiver, som børnene kan kigge på når de skal have en middagslur. SKP-lærlingene Therese Andersen fik frie hænder til udvikling og udførelse af opgaven og med god hjælp fra Jacqueline Krøier Vitting, er der kommet et meget spændende resultat ud af det.

Stjernehimlen er lavet så stjernerne danner et mønster der ligner 2 forskellige stjernetegn. Dermed for børnene også forskellig stjernehimmel alt efter hvilken seng de ligger i. Det skal bemærkes skabene er senge der kan foldes ud. Her er Jacqueline i gang med at lave vandplanter.

     

 Fællesskab som tema i den glade væg

På Holmestrup Efterskole ved Jyderup på Sjælland har de fået en glad væg som illustrerer skolens ídé-grundlag om frihed, lighed og fællesskab.


Projeket er udvliket i et samarbejde mellem skolen og SKP-lærlingene. Det er SKP-lærlingene Monika Neergaard, Kira Pedersen og Kasper Nielsen, der har stået for malerarbejdet.

     

 Glade dyr og glade farver

Tengslemark børnehave i Nykøbing Sjælland er en specialbørnehave for børn med nedsat funktionsevner. Her var ønsket at få en glad væg med motiver, der indeholdt glade farver og glade dyr.

Der er SKP-lærlingene Maung Phue, Camilla Truedsson, Perniille Madsen og Helena Frederiksen der har malet de mange flotte og glade motiver.

     

 Læse-café får en glad væg

På Hotel og Restaurantskolen i Valby har de fået en glad væg i deres læse-café

Væggen er udarbejdet af SKP-skilteteknikerlærlingene: Anine Mikkelsen og Camilla Rohrberg og SKP-bygningsmaler Ricki Jørgensen

     

 To halve vægge bliver til en glad væg i Vipperød

I Vipperød Børnegård ved Holbæk har de fået en glad væg. Mellem børnehaven og vuggestuen er der en branddør - og derfor den gode idé med at male en halv væg på hver side af brandvæggen.

Her er så den glade væg på den anden side af branddøren. Det er Pernille Madsen og Maung Phue som har malet de to halve vægge.

     

 En trist gang skulle gøres glad på Grønnevang Skole

På Grønnevang skole i Hillerød skulle væggen gøres glad. Det var en lang væg i kælderniveau og den lå ved indgangen til gymnastiksalen. Sådan så væggen ud før vi begyndte.

 
Bl.a. derfor ønskede de en væg med børn i bevægelse og i alle udviklingstrin.


Den store opgave blev løst meget flot af Sarah Valentin Reinholdtsen og Mira Lerche Culmsee.
Farverne på væggen blev valgt så de matchede gulvets farve og silhuetter og figurere blev igen lavet med brug af overhead.

     

 Hillerød Vest Skolens aula får en glad væg

Hillerød Vest Skolen havde et stort fælles opholdsholdsrum/aula hvor der var scene i den ene ende og en væg ind til gymnastikhallen i den anden ende. Vi fik æren af væggen ind til hallen, og det var en anderledes opgave end de tidligere, da væggen var inddelt i firkanter. Sådan så væggen ud før vi gik igang.

Opgaven blev løst af Jeanette Sejr Nielsen og Nana Eiberg Larsen med hjælp en dag fra Mads Dolleris.

Væggens udseende blev udviklet af vores elever i samarbejde med skolen, men farvene skulle tilpasses skolens nyindkøbte møbler og farverne i resten af det store rum. Resten af rummet blev i øvrigt også sat i stand, men det var malermestre m.m.der stod for det.

     

 Kornmarkskolens udskoling får en glad væg

Kornmarkskolen i Skævinge havde hørt om projektet og havde derfor kontaktet os for at få malet en væg i udskolingens store opholdsrum.

Henrik Nannberg og Pernille Petersen var de heldige SKP elever der fik opgaven, og de fik lavet en meget farverig og festlig væg.

 
Da der var tale om en udskoling, fik begge parter en lille sidegevinst, da det gav en af erhvervsskolens konsulenter mulighed for at komme ud og informere om de tekniske uddannelser.

     

 Gymnastiksalen på Udby Skole får en glad væg

På Udby Skole har vi haft gang i et spændende projekt med skabelsen af den glade væg. Det lille elevråd, som består af 16 børn i alderen 7 til 10 år har været med til at bestemme, hvordan væggen skulle se ud. De har hver især tegnet en tegning og så var det op til SKP-lærlingene at komme med det endelige forslag.Alle børnene er meget glade for det færdige projekt, de har alle sammen fået noget med som var på deres tegning.

 

     

 Plejehjemmet Stenhus får malet en stakit-væg

På plejehjemmet Stenhus i Holbæk havde de et ønske om at få en glad væg, som skulle indfri to ønsker. Væggen skulle pynte på en stor grim dobbelt-dør og samtidig skulle væggen forsøge at forhindre de demente beboere på plejehjemmet i at anvende døren. Døren må ikke låses og plejehjemmet har i perioder problemer med at de demente forsvinder.Plejehjemmet ville gerne have at væggen indholdt et landskab med et stakit, et træ, en kat, og noget vand. Der blev lavet et par skitser, som blev fremlagt, og så blev det besluttet hvordan vægger skulle se ud.

Avisen Nord Vest Nyt fandt historien interessant og kom forbi og tog et billede af den glade væg på Stenhus Plejehjem.

     

 Hagested Skoles Børnehus får en glad trappevæg

I børnehuset i Holbæk er den glade væg blevet til en glad trappeopgang, hvor motivet er malet på flere etager og skaber liv i trappeområdet.

     

 Krisecenter får en glad væg

I Boligfondens Kricesecente i Hellerup har de fået en flot dyre-væg. Udover de motiver som ses på billldet består motivet også af en giraf og en elefant.

Væggen er designet af SKP-skiltetekniker Anine Mikkelsen og Jenni Simonsen og Natasha Glendorff, SKP-bygningsmaler har malet væggen.

     

 Hillerød Posten skriver om den glade væg

Erhversskolen Nordsjælland var endnu engang heldige med at fange pressens interesse, så de var på besøg hos Favrholm og historien er havnet på forsiden i Hillerød Posten d. 23. februar 2012 med en uddybende artikel på side 15.

Her kan du se netudgaven af historien:
http://hilleroed.lokalavisen.dk/vuggestuen-fik-blomster,-fugle-og-grise-paa-vaeggen-/20120223/artikler/702239890/1030

     

 En glad væg i spiserummet

Favrholm Vuggestue i Hillerød havde et ønske om at få dekoreret væggen i deres opholds-/spiserum og gennem hele processen var der stor "interesse" hos børnene. Vuggestuens ønske var en væg med dyr, så den kunne bruges aktivt sammen med børnene.

 

Efter at Jeanette Sejr Nielsen med stor hjælp fra Kenneth Bæk Melchior, havde arbejdet koncentreret med væg, børn og jounalister blev resultat en meget flot eng med en masse dyr og børnene er nu igang med at sige muh, vov og meget mere.

     

 En glad væg i gymnastiksalen

Gadevang Asyl's gymnastiksal er takket være SKP blevet en flot væg rigere. Gadevang Asyl er en spændende daginstituion med alt lige fra vuggestuebørn til ungdomsklub og det var SFO og ungdomsklubbens gynastiksal, der fik glæde af vores elevers arbejde. Inden arbejdet gik igang var der tale om en ganske almindelig kedelig væg.

Det var Sara-Blanca Fernandez Andersen, der malede væggen med stor hjælp fra Henrik Nannberg, og resultatet blev meget farvestrålende og flot. Det tog en stor uge at male væggen og Gadevang Asyl var meget tilfreds med resultatet.Gadevang Asyl er beliggende i Hillerød.

     

 Børne- og undervisningsministeren besøgte den glade væg

På den årlige FoU-konference, som netop er blevet afholdt i DGI-byen den 6. og 7. februar medvirkede ”den glade væg”. Vi deltog i en af de afholdte workshop og vi havde etableret et arbejdende værksted, hvor 5 SKP-malerlærlinge fra 5 skoler malede en glad væg frem i løbet af konferencens to dage. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini var oplægsholder på konferencen. Selv om hun havde et stramt program havde hun tid til at kigge forbi den glade væg og få en snak med eleverne.

 

 

 

De ca. 300 deltagere kunne undervejs deltage i en konkurrence om at vinde den glade væg – og vinderen blev: Jobcentret i Skelbækgade, som nu kan se frem til at få en flot væg at kigge på.

  

 

 

Der blev arbejdet målreett i de to konferencedage, så den glade væg kunne nå at blive malet og være klar når vidneren var fundet.


Motivet til den glade væg er designet af SKP-skilteteknikerelev Sofia Seidler

 

 

 

Den glade væg på FOU-konferencen blev malet af Hussein Issa: EUC Nordvestsjælland, Jeanette Sejr Nielsen: Erhvervsskolen Nordsjælland, Cecilie Larsen: Selandia, Julie Nielsen: EUC Sjælland og Natasha Capion: TEC.

 

     

 Søstjernen og det glade hjørne

Børnehaven Søstjernen i Humlebæk har nu fået en glad væg. Børnehaven havde flere gode bud på hvilken væg der skulle være glad, men valget faldt på en halvvæg i deres køkken- og spiseafsnit.

 

 Væggen blev malet af Therese Andersen, der selv stod for en stor del den kreative udvikling af motivet. 

     

 Midtvejsseminar 23. januar 2012

Mandag den 23. januar mødtes projektelederne og instruktørerne fra de 5 skole på TEC i Hvidovre til et heldagsarrangement. Formålet med dagen var dels at gøre status over, hvor langt vi er kommet med projekt - en glad væg og dels en gensidig erfaringsudveksling melem skolerne vedrørende generelle og aktuelle malerfaglige udfordirnger i skolepraktikken. Programmmet for dagen kan ses her.

Derudover var billedkunster Helle Sheffmann inviteret til at komme og give et oplæg om at udsmykke vægge og gavle. Helle har siden 1984 lavet udsmykninger på en række institutioner rundt om i Danmark og det var hendes erfaringer gennem mange år og med mange forskellige målgrupper, som var baggrunden for hendes faglige oplæg. Så her blev vi inspireret af en kunster, som har en stor indsigt, viden og erfaringer i udsmykninger i mange forskellige sammenhænge.

Helle Sheffmann har en hjemmeside, hvor du kan se flere af hendes udsmykninger.

     

 En glad væg til hundevennerne

Væggen er malet hos Hundeklubben i Hillerød, og aspirerer til at være en af de flotteste vægge vi har malet til nu fortæller projektleder Brian Larsen fra Erhvervsskolen Hillerød.

 

Her er Jeanette kommet godt i gang med væggen med de glade hunde.

 

Som mange af de andre motiver vi maler, er skabelonen lavet af skolepraktikelever fra SKP-skiltetekniker fra TEC. Det færdige resultat, malet er Jeanette Nielsen med hjælp fra Henrik Nannberg:

 

     

 Fritidshjemmet Villaen fik en Vulkan

I Fritidshjemmet Villaen i Humlebæk havde de mange ønsker til den glade væg. Der skulle både være en vulkan, by, hav, skov, mark på den samme væg! Det var meget svært at få alle disse ting på en væg i et lille rum, men Therese Andersen, som var eleven på opgaven, løste udfordringen ved hjælp af hendes egen kreativitet og faglighed, til fritidshjemmets store tilfredshed.


 
Her er Therese i gang med at færdiggøre vulkanen. Den opmærksomme seer vil bemærke Thereses lille detalje og se at røgen fra vulkanen bevæger sig videre på loftet.     

 Dagbladet Nordvestnyt skriver om to glade vægge

Dagbladet Nordvestnyt har været på besøg på Hagested Skole hvor 3 skoleprakltiklærlinge og deres instruktør er igang med at lave to vægge på skolen.

Lær artiklen i Dagbladet Nordvestnyt

     

 En regnbue og 120 ord

På Hagested Skole i Holbæk har de fået malet to glade vægge. Temaet i den ene væg er en regnbue som i dens bevægelse snor sig videre mod den anden væg.

Temaet i den anden glade væg som lærlinge fra EUC Nordvestsjælland har malet er "ord". Her er den glade væg blevet til en væg med de mest almindelige 120 ord. Måske kan man ligefrem sige at den glade væg er blevet til en "læsevæg".

     

 Din By.dk skriver om en glad væg

Friske fisk på badeværeslet! - sådan indledes en artikel i dinby.dk og omtaler projekt en glad væg på Arresø Skole.


Læs hele artiklen som PDF-fil

     

 Helsingør Dagblad skriver om en glad væg
Det er endnu engang lykkedes Brian Larsen fra Erhvervsskolen Nordsjæland at få pressen til at interessere sig for projekt: en glad væg. Udgangspunktet er, at daginstitutioen Søstjernen netop er ved at få malet en glad væg. I artiklen fortælles om vores projekt og om baggrunden for at vores malerlærlinge maler glade vægge rundt omkring på insitutioner. Læs artiklen her


     

 SFO på Arresø Skole får en glad væg

Så blev det SFO’en på Arresø skole i Kregme, der fik malet en glad væg. Da vi mødtes første gang med skolen, blev vi enige om at væggen, der skulle males var ved håndvaskene. Derfor var ideen at temaet skulle være noget med vand og Arresø.

Efterfølgende kontaktede vi SKP skilteteknikkerne hos TEC og de kom med en flot skabelon, som blev udgangspunktet for væggen. Men vores elever fik også lov at tilpasse motivet, så det passede til væg og sø.Væggen er malet af Nini med hjælp fra Henrik Nannberg. Denne gang er alt håndmalet og der er ikke brugt tape. I stedet er der brugt stregtrækker og skrivestok og det har taget en uge at male og vi er meget tilfreds med resultatet.

     

 Asylcenter får en glad væg

I Auderød lejren fik vi mulighed for at prøve kræfter med en væg i et opholdsrum. Rummet bruges primært af mændene der bor i lejren, som her har mulighed for at spille bordfodbold, bordtennis og meget mere. Auderød lejren er i gang med en større renovering, så efter at vi havde fået skabt kontakten og vi var blevet enige om Den Glade Væg, så henvendte vi os til den malermester der står for maleropgaverne i lejren og med hans accept gik vi i gang med opgaven.

Vi tog udgangspunkt i Skilteteknikkernes flotte skabelon, men som følge af væggens mål og dørens placering, krævede det stor kreativitet af vores elever, at få det hele til at passe sammen. Vi synes selv det er blevet rigtigt flot og det skal måske bemærkes, at den videre udsmykning og renovering af rummet, vil tage udgangspunkt i den glade væg.Væggen er malet af Henrik Nannberg og Mikkel Steen Nielsen.

     

 Børnehuset Fredsskovhellet får en glad væg

I børnehuset var de i tvivl om, hvor den glade væg ville komme mest til sin ret, men valget faldt på dukkekrogen. Her malede vi akvariemotiv på en væg og resultatet kan ses nedenfor. Det skal bemærkes at fisk og planter er håndmalet.

Både malereleverne og børnene i institutionen havde stor glæde af processen og vi var så heldige at Frederiksborg Amts Avis også var interesseret i historien, så der var en fin artikel i avisen d. 12. november.De elever der malede væggen i børnehuset var Nini Nowicki og Nabi Zawarali, men i løbet af processen fik de god hjælp af nogle SKP kollegaer.

     

 Elevrådet og SKP samarbejder om en glad væg

SKP-malerlærlinge fra Selandia har i samarbejde med eleverne i elevrådet på Handelsskolen, lideledes Selandia (Slagelse) i fælleskab fået designet og udført en flot væg som led i projekt "En glad væg"

     

 Elever maler et akvarium frem

Sådan lyder overskriften i en artikel i Frederiksborg Amtsavis, lørdag den 12. november 2011. Anledningen er, at tre SKP-elever fra Erhvervsskolen Nordsjælland netop er igang med at male en glad væg i Børnehuset Fredskovhellet i Hillerød.

Læs hele artiklen om elevernes og instruktørens arbejde med at betjene de forventningsfulde kunder i børnehuset.

En glad vaeg_Frederiksborg Amtsavis_12112011.pdf

     

 Den første glade væg er nu malet

SKP-lærling Henrik Nannberg fra Erhvervskolen Nordsjælland har nu malet den første glade væg. Den er udført i udflytterbørnehaven Ellingehus i Frederiksværk.

Den glade væg er til gavn for 52 børn og 11 voksne i børnehaven. De kører hver dag, 1 time hver vej, i bus fra Østerbro i København til Ellingehus, som ligger i meget smukke naturomgivelser.

Den glade væg ses også udefra - fra havesiden af børnehaven og derfor var det vigtig, at det valgte motiv, der skulle males, skulle have noget med naturen at gøre!

Børnehaven valgte et at de motiver, som eleverne fra SKP-skilteteknik havde udarbejdet. Her ses resultatet af den færdige væg. Tillykke til børnehaven Ellingehus og vi håber I vil få glæde af jeres glade væg.

     

 Kick-off 13. september 2011
Samtlige instruktører, styregruppe og SKP-skiltetekniker mødtes på TEC i Gladsaxe for at sætte projekt - en glad væg igang. SKP-skiltetekniker har i projektet haft til opgave at lave markedsføringsmateriale og udarbejde forskellige designforslag til en glad væg som maler SKP'erene kan præsentere, når de kommer rundt på institutionerne.

Nu er det op til SKP malerne på de 5 deltagende skoler at tage fat i deres institutioner i lokalområdet. De første kontakter er allerede skabt, så vi forventer inden så længe at kunne præsentere den 1. glade væg!Her fortæller SKP skiltetekniker instruktør Jeanette Dahl, hvordan de har grebet opgaven an, bl.a med en målgruppenanalyse for at kunne fremstille så mage forskellige forslag til glade vægge som muligt - så der er noget for alle institutionstyper.Hver skole fik udleveret to flotte præsentationsmapper med ca. 20 forskellige forslag til en glad væg som SKP-skiltekniker eleverne har udarbejdet - og som det ses, så skabte det beundring og glæde.SKP-skilteteknik eleverne har her afprøvet et af deres egne forslag til en glad væg i deres værksted. De har samtidig testet en særlig malermaskefolie - og det virker. Så den teknik er hermed videregivet til SKP-maler eleverne.Et andet forslag som SKP-skiltetekniker eleveren har udarbejdet og hvor målgruppen er en daginstitution.Et forslag til en glad væg, hvor målgruppen er for ældre mennsker - fx et plejehjem.
     

 Deltagende skoler
Projektet etableres i et samarbejde mellem 5 tekniske skoler på Sjælland, som udbyder skolepraktik inden for bygningsmalerområdet. Skolernes SKP-afdelinger forventes i perioden 2011 til 2012 at kunne tilbyde en glad væg til 100 institutioner på Sjælland.

De deltagende skoler er:
 • EUC Nordvestsjælland, EUC Sjælland, Selandia, Erhvervsskolen Nordsjælland og TEC.
     

 Aktiviteter
Tirsdag den 13. september 2011 - kick-off
Fredag den 25. november 2011 - styregruppemøde
Fredag den 23. januar 2011 - midtvejsseminar for alle medvirkende
     

 "En glad væg"

Formålet med projekt: - en glad væg er, at udvide mulighederne for, at SKP-eleverne kan løse flere og forskelligartede malerfaglige udfordringer og opgaver uden for skolen. Hermed inddrages SKP-eleverne i at udføre malerarbejde, som opleves relevant og meningsfyldt og de bidrager via deres arbejde til at gøre mennesker, der har et særligt behov eller ønske, - glade i deres hverdag. Samtidig lærer SKP eleverne at færdes i et kundemiljø.

Projektet retter sig mod institutioner, hvor de mennesker, som opholder sig der, vil have en positiv glæde eller oplevelse ved at befinde sig i et rum eller område, hvor der er malet en væg eller en mur, der gør en i godt humør og måske kan bortlede triste eller negative tanker/oplevelser. En glad væg skal bidrage til at skabe glæde og godt humør.

Institutioner som kan komme i betragtning skal være institutioner, som ikke selv har økonomi i deres budget til at få udført en sådan opgave på ordinær vis. Det kan fx være institutioner som:

 • Døgninstitutioner
 • Plejehjem
 • Mødrehjælpens lokalafdelinger
 • Hospice
 • Asylcentre
 • Børneafdelinger
 • Specialinstitutioner
 • Skoler
 • Boligområder
 • Foreninger
Download præsentation i kortform. (09.06.2011),
Download udførlig projektbeskrivelse
 her. (marts 2011)
Projektleder Carsten Holmbo Jensen: cahj@tec.dk

     

Lokalsamfund